Op zondag 21 april ging da. Netty de Jong-Wiersema uit Sneek voor in de kerkdienst te Wirdum. Het thema van de dienst was: “Door wie laat jij je leiden?

In deze dienst hebben we samen gezongen, gebeden en geluisterd naar een lezing uit Ezechiël 34 vers 1-11. Hier, in het oude testament gaat het al over slechte en goede herders. De tweede lezing was uit Johannes 10 vers 11-16. Ook hier gaat het over de herder, de Goede Herder. De voorgangers wees op de huidige tijd waarin het heel veel gaat over leiderschap en hoe opvallend dit aansluit bij de lezingen. In de maatschappij zijn veel problemen en wat voor leider kan dat oplossen? Het is makkelijk om naar hen te wijzen en te klagen… maar als je wijst, wijzen er ook vingers naar jezelf. En waar laten wij ons door leiden op onze weg door het leven? In de genoemde lezingen gaat het over leiderschap. Jezus is de goede herder. Hij zorgt voor zijn schapen. In het Frysk zeggen wij: ‘Hy stiet noed foar syn skiep/minsken’. Maar daar zit ook een wederkerigheid in. De schapen zorgen ook voor de herder. Jezus gaf leiding tot het uiterste. Hij stierf er zelfs voor. Door wie laten wij ons leiden?

Deze dienst is nog 4 weken te beluisteren en te bekijken op:  Kerkdienstgemist.nl. 
Van deze dienst wordt een zon-dagboek gemaakt. Dat komt binnenkort te staan op: Zon-dagboek-2024
Meer foto’s van deze dienst staan op: Fotowebsite KerkinWirdum.
De liturgie van deze dienst vindt u hier: 2024-04-21 liturgie

Diaconie

Collectes: De 1e collecte is voor Diaconie. U kunt uw bijdrage overmaken op NL90 RABO 0148 2276 27 ten name van Diaconie PKN Wirdum e.o. onder vermelding van: Diaconie

De 2e collecte is voor het eigen kerkelijk werk. Uw bijdrage hiervoor kunt u overmaken op rekeningnummer: NL87 RABO 0152 8786 37 van de PKN Wirdum e.o. onder vermelding van: Kerkelijk werk.

Kerkelijk werk

Uw bijdrage kunt u ook overmaken door het scannen van de QR code(s).