Ruim 250 kerken in Fryslân zetten op zaterdagmiddag de deuren open voor bezoekers. Ook de Sint Martinuskerk in Wirdum doet mee aan Tsjerkepaad 2022. In de kerk is een tentoonstelling met prachtige voorwerpen die toebehoorden aan deze drie personen die in 1822 in Wirdum woonden.

Dit waren Doeke Wijgers Hellema ((1766-1856), Gerrit Vlaskamp (1791-1832) en Janke Diderika Beekhuis-Cloeck (1773-1856) De opening werd gedaan door Margreet Nauta die enorm veel onderzoek heeft gedaan en ons nog meer vertelde over deze mensen. Het lint voor de opening werd doorgeknipt door Mieke Witteveen. Mieke was één van de vele nazaten van deze drie mensen. Veel aanwezigen waren ook familieleden die o.a. uit Haarlem, Utrecht en Zuid Afrika kwamen. Daarmee werd het ook een kleine reünie. Zo werd genoten van elkaar ontmoeten, de tentoonstelling en een hapje en drankje.

Meer informatie vindt u op: https://kerkinwirdum.com/2022/06/28/tsjerkepaad-2022/ en de site van Margreet Nauta: HTTPS://Voorouders.jimdo.com

Meer informatie over Tsjerkepaad vindt u op www.tsjerkepaad.nl