Zondag 6 maart – Vanochtend was de eerste ‘Kom in de Kring’ in de Fikarij tegenover de Sint Martinuskerk!

Een groep voor kinderen van 0 t/m 5 jaar, bij de ouders op schoot. En in de andere ruimte waren de kinderen van 6 t/m 12 jaar! De koffie, thee, limonade, koekjes en paaseitjes stonden klaar.

We hadden voor beide groepen hetzelfde programma, maar aangepast op de leeftijden.

We zaten in een kring om een tafel(tje). Op het tafeltje stonden een kaars, een bloem en een doos.  

‘We zijn gekomen groot en klein, ik ben … en wie ben jij?’  

Zo fijn dat de kinderen (en de ouders) waren gekomen! Dus we zeiden tegen iedereen: welkom, wat fijn dat je er bent! En een rondje, waarbij iedereen zijn of haar naam mocht zeggen. Om even kennis te maken! Het kaarsje werd aangestoken en we zeiden een ‘welkomsgedichtje’, met gebaren

Dag vlam, dag bloem, dag doos.
Mijn voet zet ik neer
Want ik ben er weer
Met hart en hoofd en hand.
Dag jij, jij en jij
Iedereen hoort erbij, in de kring

Daarna gingen we kijken wat er in de doos zat. Het bleek een mooi rood hart te zijn! Het hart staat voor liefde. Wie houdt van jou? Van wie houd jij? We konden aan alle kinderen vertellen dat Jezus heel veel van ons allemaal houdt.

Iedereen luisterde daarna aandachtig naar het verhaal over ‘Het potlood en het gummetje’. Waarbij het gummetje het potlood ging helpen als hij fouten maakte en zo werden het gummetje en het potlood vrienden. Zo wil God ons ook helpen, omdat Hij zoveel van ons houdt.

Alle kinderen hebben (soms met hulp van de ouders) hun eigen handen getekend en versierd, met hun naam en hun geboortedatum. 1 hand als versiering voor op de doos en de andere hand is bedoeld voor onze eigen ‘kom in de kring – verjaardagskalender’!

De viering hebben we afgesloten met een gebed en een lied!

Blij, blij, mijn hartje is zo blij
Want Jezus is een vriend van mij,
Daarom is mijn jonge hartje altijd blij, blij, blij.

Tot de volgende keer! Groetjes van Linda, Tjitske en Hannah