Op 4 mei werden in Wirdum de slachtoffers van de WOII en alle andere oorlogslachtoffers herdacht.

Het leden van het 4 mei comité stonden voor 20.00 uur bij de graven van W.R.Fischer en C.Bosma. Juist voor 20 uur werd de Last Post gespeeld. Op afstand stonden een aantal mensen mee te kijken en luisteren. Om precies 20.00 uur waren wij twee minuten stil terwijl de wind om ons heen bulderde. Hierna werd het Wilhelmus gespeeld. De drie vlaggen die half stok hingen werden gestreken en vervolgens in top gehesen. Bij beide graven werden bloemen gelegd. Dit gebeurde mede door twee kinderen van de lagere school.

In stilte liep het 4 mei comité langs de graven. De omstanders konden ook langs de graven lopen om hun respect te betuigen. Een sobere herdenking waarbij we hopen volgend jaar weer met heel veel mensen aanwezig te kunnen zijn.

U kunt de foto’s ‘aanklikken’ om ze op volledige formaat te bekijken.