Het was onze eerste kerkdienst in het jaar 2021 die op zondag 3 januari in Sint Martinuskerk in Wirdum werd gehouden. Ds. Ben Bloemink was de voorganger.

Hij preekt aan de hand van psalm 13 over de Covid pandemie tijd waar wij nu in leven. Een pandemie is niet nieuw want ze zijn er ook eerder geweest en ook toen moesten mensen er mee omgaan. Maar hoe gaan wij de toekomst in? De voorganger vatte samen: “Adem, leef en heb lef!’ In de psalm komt naar voren dat God er altijd is. Hij luistert. En wij kunnen verantwoordelijkheid nemen;  Ruimte maken, het leven leven en lef hebben. En lef betekent dat je, binnen de regels, naar elkaar kunt omzien, contact houden, bijspringen en zoeken naar wat wel kan en dat mogelijk maken.

 

U kunt deze dienst nog vier weken terug zien en beluisteren via: https://kerkdienstgemist.nl/streams/1520596

Ter informatie: In de livestream van de dienst kwam een storing waardoor een deel niet te bekijken en beluisteren was. Via de bovenstaande link is de dienst in zijn geheel terug te zien.

Van deze dienst wordt een zon-dagboek gemaakt. Daarin kunt u meer lezen en bekijken van wat er in deze dienst gebeurde. Het staat inmiddels op: https://kerkinwirdum.com/zon-dagboek-2020/
De liturgie van deze dienst kunt u hier vinden: 2021-01-03 Ds B Bloemink
Meer foto’s van deze dienst staan op: https://www.flickr.com/photos/148412202@N04/albums