In ons kerkblad ging één van de redacteuren in op het thema van de startdienst. U kunt meelezen…

Wat is dat eigenlijk, het “goede leven”, hoe ziet dat eruit? Door de commercie wordt dat soms voorgesteld als het “Zwitserleven gevoel”. Veel mensen associëren dat met een ligstoel aan een ver, rustig strand met palmen, parasol, drankje in de hand en ruim geld voorhanden. Terug te voeren naar een succesvolle reclamecampagne van het pensioenbedrijf Zwitserleven in de jaren tachtig van de vorige eeuw, hoe je met een goede pensioenverzekering op latere leeftijd nog volop van het leven kunt genieten. Toch zal het goede leven voor ieder van ons anders zijn. Net als met zoveel dingen geldt ook hier: zoveel hoofden, zoveel zinnen. Voor mij houdt het goede leven in, dat ik in een omgeving ben waar ik me op m’n gemak voel, mezelf kan zijn, met dierbare mensen om me heen. Waar ik mijn eigen dingen kan doen, veilig ben en me geen zorgen hoef te maken over of we morgen wel te eten en te drinken hebben. Met als ankerpunt mijn geloof in God. Misschien ook wel uit te drukken in een woord als “gemoedsrust”. Die plek hoeft niet altijd thuis te zijn, ook ergens anders kan dat best gedijen, op vakantie, op een wel of niet betaalde werkplek, enzovoort.