Ook op de morgen van zondag 3 mei werd in de Sint Martinuskerk de wekelijkse kerkdienst gehouden zonder bezoekers. De dienst was en is te beluisteren via: https://kerkdienstgemist.nl/streams/1520596

Da. Wiebrig de Boer Romkema ging voor in de dienst. Ze las daarbij uit Johannes, over de herder en de schapen. In het kader van de dodenherdenking vertelde ze over haar bezoek aan kamp Buchenwald bij Weimar. Vanuit het kamp kijk je uit over de bossen. Een prachtig uitzicht vanaf een verschrikkelijke plek. De omgeving waar ook Bach vandaan kwam. Een grote tegenstelling.
Hoe anders dan Jezus die vertelt over de schaapskooi en de schapen; “Ik verzeker u ik ben de deur voor de schapen….”

Tijdens deze dienst wordt er geen collecte gehouden. Toch vragen wij u aandacht voor:
Zondag 3 mei Kerk in Actie Nigeria Traumahulp slachtoffers Boko Haram.
Op 5 mei vieren gedenken wij dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd Het is waardevol om daar aan te denken, want vrijheid is niet vanzelfsprekend.
Zo lijden mensen in Noord Nigeria zwaar onder de terreur van Boko Harem. Onder hen kinderen, die soms de meeste verschrikkelijke gruweldaden hebben gezien. Kerk in Actie heeft samen met een lokale organisaties een programma traumaverwerking opgezet. Zo’n honderd minder krijgen per jaar een intensive begeleiding. Laten we deze zondag stil staan bij onze vrijheid en geef uw bijdrage aan onze naaste.
Dit kan op rekening: NL90 RABO 014.82.27.627 t.n.v. Diaconie PKN Wirdum eo. Onder vermelding van collecte 3 mei.

Van deze dienst wordt een zon-dagboek gemaakt. Daarin kunt u meer lezen en bekijken van wat er in deze dienst gebeurde. Het staat inmiddels op deze website. Kijk op de website of direct op: https://kerkinwirdum.com/zon-dagboek-2020/
U kunt deze dienst beluisteren via: https://kerkdienstgemist.nl/streams/1520596
De bijbehorende liturgie kunt u downloaden op:  21. Mei 03 Liturgie.
Meer foto’s vindt u inmiddels op: https://www.flickr.com/photos/148412202@N04/album