Op deze  morgen kwamen flink wat mensen naar de eeuwenoude Sint Martinuskerk om een dienst mee te maken waarin de moderne communicatie middelen een rol speelden.

Voor de dienst stond de koffie klaar en konden we er een koekie bij krijgen. De jeugd deelde uit. Een aantal van hen had geen tijd voor de telefoon maar was tikkertje aan het spelen.

In de dienst ging het over sociale media en standpunten innemen. Dat deden we letterlijk aan de hand van stellingen die de jongeren hadden verzonnen. Zo kregen we inzicht in wie wel/niet op sociale media ‘zitten’ en of we wel of niet naar de kerk zouden komen als dienst via internet bekeken kan worden. Een gemeentelid vertelde dat ze dit weekeinde  een rouwdienst in Amerika live hadden gevolgd.

De kinderen gingen vervolgens aan de slag in de kapel. Ze maakten beelden van zichzelf. Da Wiebrig de Boer Romkema hield een meditatie. Ze vertelde dat ze ook een beeld van zichzelf zag dat door een klasgenoot was gemaakt door haar profiel om-te- trekken terwijl ze op de grond lag op een groot stuk papier.      Opeens zie je jezelf. In sociale media worden veel mooie beelden neergezet. Maar toch mag je altijd jezelf zijn. Want ieder mens doet er toe!

Aan het eind van de dienst volgde een review… (Hoe deze dienst gewaardeerd werd:)

Van deze dienst wordt een zon-dagboek gemaakt. Daarin kunt u meer lezen en bekijken van wat er in deze dienst gebeurde. Het staat inmiddels op: https://kerkinwirdum.com/zon-dagboek-archief/
Ook kunt u de dienst nog een maand lang beluisteren via: https://kerkdienstgemist.nl/streams/1520596
Meer foto’s van de kerkdienst staan op: https://www.flickr.com/photos/148412202@N04/albums