Eeuwenoud….

De jaarlijkse controle van de klokken in de toren van de Sint Martinuskerk is inmiddels uitgevoerd door de firma Daelmans. Soms is het noodzakelijk dat er aanpassingen nodig zijn. Hierdoor blijft u op de hoogte van de juiste tijd, luidt de klok om 08.00, 12.00 en 18.00 uur. Ook hoort u ze 15 minuten voor aanvang van de kerkdienst. En in de nacht van de jaarwisseling klinken de klokken om middernacht boven het vuurwerk uit om het nieuwe aan te kondigen.

Ook kunnen de klokken worden geluid bij begrafenissen. Hoort u de klok in de morgen om 11.00 uur of 16.00 uur dan is er een dorpsgenoot overleden.

Het onderhoud van de klokken en de toren wordt ondersteund door de Stichting Wurdumer klokken De donateurs geven daarvoor een jaarlijkse bijdragen. Ook u kunt donateur worden om ons prachtige monument midden in Wirdum in stand te houden. Uw bijdrage is welkom op banknummer: NL 03RABO 01320270789 t.n.v. Stichting de Wirdumerklokken. Woont u buiten ‘klokluidafstand’ van Wirdum? Dan is de deze link de oplossing voor u: https://www.youtube.com/watch?v=pQjgb4twUI0

Door de financiële bijdragen van deze Stichting, Middenstandvereniging De Schakel en dorpsbelang Wirdum/Swichum is de verlichting van de kerk verduurzaamd. In de avond staat de kerk en toren een aantal uren in een prachtig ledlicht.

Met het bestuur van de Wirdumer Klokken bedanken wij iedereen die hieraan mee heeft geholpen.