De zomer is de tijd om er tussenuit te trekken. Mensen gaan op vakantie of een dagje weg. Dichtbij of ver weg. De kans is dan groot dat je in een vreemde kerk rond kijkt of getroffen wordt door iets wat met het geloof te maken heeft….

Op 23 juni was het sacramentszondag. In Ronda (in Spanje, Andalucië) wordt op deze zondag een processie gehouden. “Corpus Christi”  zoals een omstander ons vertelde. Uitgebeeld wordt dat Jezus tussen en bij de mensen stond. In de processie liepen de kinderen mee die 1e communie hadden gedaan.
Voorop ging Maria letterlijk gedragen door sterke jongemannen. Een groot korps, dan de plaatselijke heilige en daarna een relikwie in de monstrans. Daarna weer muziek en natuurlijk veel kerkleiders, bestuur van de stad en diverse organisaties. In een park waren mozaïeken op de grond gemaakt. Hier werd halt gehouden voor een ceremonie waarbij de relikwie over de mozaïeken werd gereden. Altijd weer bijzonder om mee te maken…