Lectio Divina

De Lectio Divina is een speciale manier om spiritueel de Bijbel te lezen. Al in de eerste eeuwen van het christendom is deze leespraktijk ontwikkeld. In Lectio Divina gaat het om de tekst van binnenuit verstaan. Je beluistert een korte bijbeltekst met aandacht en mediteert er dan in stilte over. Je proeft de woorden als het ware heel goed en laat ze tot je spreken, zodat ze tot leven komen.
Als je zo een tijdje mediterend bezig bent met de woorden van de tekst, zul je merken dat de woorden bezig gaan met jóu. Het kan heel verrassend zijn wat de tekst jou vandaag te zeggen heeft. Het is een beproefde manier om je ziel op adem te laten komen in alle jachtigheid van ons bestaan.

Wanneer:  zaterdag 6 juli 2019
Tijd: van 16.00 uur tot ongeveer 16.45 uur
Waar: in de “Fikarij” tegenover de kerk in Wirdum
Voor wie: voor ieder die mee wil doen, kennis van de Bijbel is geen
voorwaarde
Begeleiding: ds Wiebrig de Boer-Romkema
Vragen? wiebrigdeboer@cs.com of 06-81477858

Van harte welkom!