Het was een prachtige en frisse palmpaasmorgen. Da Wiebrig de Boer Romkema ging voor in de kerkdienst in Wirdum.

We luisterden naar de lezingen van onder andere over Jezus die op een ezel Jeruzalem binnenkomt. De mensen juichen hem toe. De afgelopen week was er veel nieuws over mensen die demonstreren tegen de machthebbers in hun land. Dan zie je dat de macht soms wordt overgedragen. Ook in ons land merk je dat er gevraagd wordt om een soort politieke messias.. een sterke persoon met visie..
Van Jezus werd dat ook verwacht. En Jezus had een visie maar op een hele andere wijze dan heel veel mensen hadden verwacht… Dan zie je ook dat de steun die iemand krijgt omslaat. Bij Jezus van juichen naar ‘kruisig hem’.

De kinderen kwamen om hun Palmpaastokken te laten zien. Ze gaven een mooie uitleg bij alles wat ze aan de stok hadden gehangen.

Van deze dienst wordt een zon-dagboek gemaakt. Het staat inmiddels op deze website. Zie ook: https://kerkinwirdum.com/zondagboek-2019/ 

De foto’s van deze dienst vindt u op: https://www.flickr.com/photos/148412202@N04/albums