Op de grijze zondagmorgen van de 10e februari kwam flink wat mensen naar de oude Sint Martinuskerk in Wirdum. Daar stond de koffie klaar met koekjes en was er tijd om elkaar te ontmoeten.

Het thema van de kerkdienst was: “Sociale Media”.  De bezoekers was gevraagd om hun telefoon mee te nemen. Wij zagen in ieder geval de kinderen binnenkomen zoals wij ze tegenwoordig vaker zien.. met alle aandacht voor de telefoon…

En toch was het niet de bedoeling om voortdurend op het beeldschermpje te kijken. De kerk is de plaats waar je elkaar ontmoet met elkaar praat, bid, zingt en luistert. Zoals naar het verhaal van de wonderbaarlijke visvangst. De visser Simon had niets gevangen en Jezus vroeg hem zijn netten uit te gooien op de andere kant van het schip. Simon gooide het net uiteindelijk over de andere boeg. En het net zat vol vissen. Familie en medevissers moesten helpen om de vissen en netten aan boord te krijgen… Dan heb je geen tijd voor sociale media.. dan moeten de handen uit de mouwen. Samen aan de slag.

Dat laatste deden wij ook. Want de sociale media is wel belangrijk. Je krijgt er heel veel contacten door. En deze morgen gingen de jongeren samen met de ouderen het internet op om een spel te spelen. Zo leer je van elkaar.

Tijdens deze dienst hebben wij stil gestaan bij het overlijden van ons gemeentelid mevrouw Grietje Talsma – Prins. Haar naam werd opgeschreven in de kapel en er werd een kaarsje aangestoken.

U kunt meer lezen en bekijken over wat er in deze dienst gebeurde in het zon-dagboek. Dat staat inmiddels op deze website. Zie ook:  https://kerkinwirdum.com/zon-dagboek-archief/

Meer foto’s van deze dienst vindt u op:  https://www.flickr.com/photos/148412202@N04/albums