Het dorpenteam van de gemeente Leeuwarden laat het volgende weten:
Zoals ieder jaar werden wij ook dit jaar gebeld door de diaconie van de PKN kerk in Wirdum. Er stonden weer kersttassen klaar, rijkelijk gevuld met allerlei levensmiddelen. Speciaal bedoeld voor mensen die een extraatje kunnen gebruiken. De mensen zijn hier ontzettend blij mee want soms is er weinig te besteden om met de Kerstdagen iets extra’s te doen. 

Wij hebben de kersttassen opgehaald en afgesproken deze eerst uit te delen aan gezinnen in Wirdum en Swichum. Dat hebben wij uiteraard gedaan en iedere keer wanneer wij de tassen uitdelen zien we blijde en nieuwsgierige gezichten. Leuke reacties zoals: ‘Goh wat ben ik hier super blij mee‘ en ‘Dat kan ik nou juist heel goed gebruiken‘. Even wat extra voor de Kerstdagen.

Zoals bekend komen wij veel in contact met mensen waar veel speelt. Ook bij gezinnen met kinderen en soms heel weinig te besteden. Daarom vinden wij het super dat de Diaconie zich hier jaarlijks voor inzet met hulp van de leden van de kerk. Iedereen hartelijk dank daarvoor.