Op de klanken van kerstmuziek kwamen wij bij de kerkstal langs lopend bij de eeuwenoude Sint Martinuskerk..  Heel veel mensen kwamen daar luisteren naar het eeuwenoude verhaal van de geboorte van Jezus en om te zien hoe de kerstkaars werd aangestoken.

We luisterden en zongen niet alleen maar je kon ook zelf een kaarsje opsteken. Dat kaarsje kon je in of op een muur van stenen zetten. Op stenen stonden dingen waarvoor je bang kon zijn. Het thema van de dienst: “Wees niet bang”. Zo werd die muur van stenen een muur van licht….

Na deze mooie dienst gingen wij naar buiten. Daar in de kerststal stonden Jozef, Maria en Jezus… En daar was warme chocolademelk, glühwein, kerstbrood en tijd voor elkaar…

Van deze dienst wordt een zon-dagboek gemaakt. Daarin kunt u meer lezen en bekijken van wat er in deze dienst gebeurde. Het staat inmiddel sop deze website. Zie ook:  https://kerkinwirdum.com/zon-dagboek-2018/

De foto’s staan op de fotosite. Zie ook:  https://www.flickr.com/photos/148412202@N04/albums